Kosm

Kosm

neděle 12. dubna 2015

Med - zázrak na kožní záněty

Med je obecně uznávaný jako prostředek napomáhající při chřipkách a nachlazení . Má však další , méně známou vlastnost a to, že se jedná o velmi účinné antibiotické kosmetikum. Které velmi aktivně působí proti všem známým formám odolných bakteriích infikujících kůži, působí jako ochranná vrstva u otevřených ran a současně podporuje hojení a regeneraci tkání.
medMluvíme o medu kvalitním a nikoli o produktech, které někteří výrobci za med jen vydávají. Velmi vhodný je luční med z většího počtu druhů rostlin.
Med lze nanášet přímo na otevřené rány, jeho silný účinek se nicméně projevuje podobně jako u jiných desinfekčních přípravků, pálením, zvláště jedná li se o větší otevřenou ránu, tzv. živé maso. Pro počáteční aplikaci lze zvolit variantu sytého medového roztoku, v malém množství teplé, čerstvě převařené vody rozmíchejte lžičku kvalitního medu. V roztoku následně namočte kosmetický tampon ( menší ranky, pleťové defekty) nebo sterilní obvazové krytí a přiložte na ránu, nebo použijte k omytí zanícených míst na kůži.

Používání medu se osvědčuje jak u drobných řezných ran, oděrek a zanícených kožních afekcí, tak i u gangrén, diabetických nohou, proleženin, nekrotizujících infekcí měkkých tkání včetně ran napadených houbovými infekcemi.
Léčebné působení medu se projevuje již po první aplikaci, vysušením a tvorbou nové tkáně.

Používání medového roztoku, vždy čerstvě připraveného, jako pleťové vody je velmi vhodné při akné nebo jiných zánětlivých onemocnění kůže jako je např. impetigo nebo seboroická dermatitida. Čistý med aplikujte na opar nebo tzv. koutky, budete překvapeni, jeho účinky.

Žádné komentáře:

Okomentovat