Kosm

Kosm

čtvrtek 25. května 2017

Znovuobjevená síla přírody

V poslední době můžeme ve společnosti pozorovat trend návratu k přírodě, který je patrný v mnoha oblastech našeho života. Řada lidí má již dost světa plného chemie, který nás obklopuje na každém kroku. A právě proto saháme po produktech, které navazují na to nejčistší a nejlepší, co nám Matka Země nabízí. Přírodní a bio kosmetika se tak stala jasnou volbou pro každou moderní ženu, které není lhostejný nejen její vzhled, ale ani její zdraví.

Kouzlo bylinek
Sortiment výrobků je víc než široký, nechybí v něm pleťové produkty, přípravky péče o tělo ani o vlasy. Vedle nich se čím dál častěji objevuje i bylinná péče pro zdravé zuby a dásně, která je velmi šetrná a co do účinnosti v ničem nezaostává za „klasickými“ přípravky. Ba naopak. Bylinné zubní pasty se postarají nejen o zdraví vašeho chrupu, ale i o jeho čistotu, bělost a navíc ještě zajistí svěží dech. Obsahují totiž léčivé byliny a extrakty, které působí protizánětlivě a dezinfekčně. Ostatně, na mátu, hřebíček, řepík, heřmánek, šalvěj, nátržník či fenykl, které v jejich složení najdete, nedaly dopustit už naše prababičky. A není divu, ulevit totiž umí od nejrůznějších problémů – od krvácení dásní přes bolestivost citlivých zubů až po zápach z úst.

Prevence je základ
Péče o váš chrup však rozhodně nesmí končit u pasty, kterou nanášíte na váš zubní kartáček – tím vše teprve začíná. Nezapomeňte vaši výbavu doplnit o mezizubní kartáčky, dentální nit a bylinnou ústní vodu, která celkovou ústní hygienu završí. Můžete ji mít neustále po ruce třeba ve vaší kabelce a použít ji pokaždé, když nemáte možnost řádně si zuby vyčistit. Zlikviduje všechny bakterie, sníží riziko zánětů, vzniku zubního kazu i nebezpečné paradontózy. Pravidelnou, důkladnou a poctivou péčí můžete předejít spoustě bolesti a trápení na zubařském křesle a navíc ještě ušetřit vaši peněženku. Napravování zubních bolístek totiž nejen, že není nejpříjemnější, ale ani není nejlevnější. Tak, proč se tomu nevyhnout, když to jde?

1 komentář:

  1. Zubní pasta je výborná musím objednat další.Ještě jsem nezkusila tu ústní vodu.Mám trochu odkryté zubní krčky a někdy jsou citlivé pomůže ta ústní voda?

    OdpovědětVymazat