Kosm

Kosm

pondělí 30. března 2015

Šípkový olej - balzám pro zralou pleť

Rosa Canina alias Růže šípková , bohatě větvený trnitý keř zná asi každý.

Planě rostoucí šípky patří neodmyslitelně k naší domovině a většina z nás má tento keř spojený hlavně s jeho nepravými plody tj. šípky, které jsou bohaté na vitamín C a užívají se nejčastěji ve formě čaje při nachlazení .
Z jader šípků se však také za studena lisuje velmi kvalitní olej, který patří mezi vyjímečné přípravky pleťové kosmetiky.
Hydratuje, zvláčňuje a vyživuje pleť v každém věku, pro svou účinnost proti vráskám je  velmi vhodný pro zralou pleť jako náhrada pleťových krémů .

Tento olej při pravidelném používání napomáhá hojení jizev včetně keloidních, které změkčuje. Kvalitní, za studena lisovaný olej obsahuje omega 3 a omega 6 mastné kyseliny a je bohatý na organicky vázané minerální látky. Pro své jemné působení se hodí i k ošetřování pleti nastávajících maminek i malých dětí. Své výživné a hydratační účinky si zachovává dokonce i při ředění s jinými rostlinnými oleji a to až do koncentrace pouhých 10%. Při použití na tělo, tedy míchejte s jiným vhodným olejem například mandlovým nebo z hroznových jader. Jako nosný volte vždy takový olej, který je svou hustotou a konzistencí maximálně vhodný pro Váš typ pleti.
Na obličej se osvědčuje použít pár kapek čistého šípkového oleje večer na očištěnou pleť místo nočního krému.

Žádné komentáře:

Okomentovat